mandag den 31. maj 2010

Plante adoption

Stilladset foran mit vindue, synes jo ikke at blive fjernet lige foreløbigt, så i dag bortadopterede jeg alle mine fine altanplanter.
Min søster har en stor og lækker sydvestvendt altan, men hun havde ikke selv fået forspiret eller plantet noget til altanen, så hun ville gerne adoptere dem.
Jeg plantede blomster og cherrytomater om, og nu har hun en hel botanisk have på altanen. Imens lavede hun lækker aftensmad, som vi nød i solen ;-)

John Mayer

I går eftermiddags trillede tigraen, incl min søster og jeg mod Kbh, for John Mayer gav koncert i Forum, og vi var heldige at have fået billet til ekstra koncerten. I dag hører jeg så, at den oprindelige koncert, som skulle afholdes i aften, er blevet aflyst, da Mr. Mayer er blevet syg, og så føler jeg mig bare endnu mere heldig over at vi havde billet, og kom til at opleve ham live i går. Det var den fedeste aften.. -med den lækreste mand.. -på den sejeste guitar.. -og med den mest sprøde stemme.. -og det flotteste lysshow.. Inden koncerten havde jeg et lille "secret crush" på manden, men efter koncerten er der ingen tvivl : "anything less than i love you is lying...."
Jeg må bare se ham igen!

søndag den 30. maj 2010

Mr. John Mayer

I dag glæder jeg mig bare helt vildt til, at min søster og jeg skal en smut til Kbh i aften, og se og høre denne lækre fyr.....

Klematis i fuldt flor

I går gik jeg gennem vores gårdhave, da jeg kom hjem fra arbejde, og opdagede at klematis´en, nu stod i fuldt flor. Jeg er vild med Klematis. Og i vores gårdhave står en kæmpe stor en.
Jeg havde lyst til at plukke en kæmpe buket, men ved af erfaring, at når den kommer ind, så klasker den sammen, så jeg lod busken have alle sine knopper og blomster, og stjal kun et par billeder ;-)

onsdag den 26. maj 2010

Trylleri

Nogen gange kan jeg ikke lade være med at tænke på hvor fantastisk det er, når man køber noget nyt garn. Man har uendeligt mange muligheder med garnet, det handler bare om at gribe dem, og så trylle garnet til de mest vidunderlige ting.
I dag faldt jeg over dette lækre garn. Allino hedder det og er lavet af 50% hør og 50% bomuld. Der var et hav af skønne farver, men lige for tiden (læs: ALTID) falder jeg for pink og rosa, lavendel og lilla.
Gad vide hvad det skal trylles om til.....

Endnu et nyt hexagon projekt

Åh jeg er simpelthen blevet helt forelsket i 6 kanter.
Formen, legen med farver, og det at nørkle dem sammen. Det nye projekt skal blive til et hyggetæppe og hvis jeg går kold i at lave sekskanter, hvilket jeg har svært ved at tro, så bliver det bare til et babytæppe.
Tæppet bliver lavet i tykt og lækker blød "Heavy Cotton" fra Stof og Stil, undtaget den brune, som er fra Garnstudio, købt i Netgarn.
Jeg regner med, at de skal hækles sammen med en beige, når den tid kommer.

søndag den 23. maj 2010

"at knibe tomater"

I vindueskarmen, er cherrytomater ved at vokse fra mig. Min søster har lovet, at adoptere dem, da stilladset foran mit vindue, jo nok ikke lige forsvinder.. Men hun har desværre ikke mulighed for, at hente dem før næste weekend, så indtil da, står de i min vindueskarm.
Men i dag kom jeg i tanke om, at min far plejer at sige, at man skal "knibe tomaterne", så jeg ringede hjem for at høre, hvordan det nu liiige er, at man gør det. Men jeg fattede det simpelthen ikke... (hehe, undskyld far..) så jeg endte med at google det. Og fandt det her.
-og så viste det sig jo, at der faktisk kun var ét sideskud der skulle af, nok derfor jeg ikke lige fattede min fars beskrivelse..

Se hvor fint de vokser ;-)

Solskins søndag i parken

Over middag gled skyerne endeligt væk og vi kunne komme ud og nyde solen. Vi gik i parken og lagde os på et tæppe.
I dag var der også andre der havde fået den gode ide at gå i parken.
En lille pige og hendes forældre var ude at flyve med drage..


-og en lille haremis, hoppede rundt og spiste mælkebøtter..

-kan du se den?

Tigratur

Da arbejdet var slut i går, trillede manden og jeg en tur ud i sommer-Danmark, og fik en is og nød solens varme stråler ;-)

fredag den 21. maj 2010

Lærke

For en måneds tid siden, var min svoger (som er en super dygtig amatør fotograf) og jeg, i Horsens for at tage billeder, af min lille reserve-niece Lærke.
Jeg har fået lov at låne 4 pletskud af Rune, tak ;-)

Den grønne linie

Den anden dag da jeg gik gennem gården, så jeg at vores finurlige nabo, som altid har gang i noget sjovt, havde opsat "den grønne linie".
På en lille hylde, havde han sat en gammel grøn telefon med drejeskive, og ved siden af hang et pudsigt lille skilt..
Som i kan se, er magnolie træet endelig sprunget ud, og ih hvor jeg bare elsker synet af dets smukke rosa kronblade.

onsdag den 19. maj 2010

Ud i det blå...

FANTASTISK!!!!
Temperaturen har sneget sig over 20 grader i dag, solen skinner og vejret er intet mindre end, fantastisk ;-)
Vi rullede taget ned og kørte en tur ud i det blå, og fandt en plads i solen, på et tæppe, hvor vi kunne ligge og nyde det, skønt ;-)

Fridag ;-)

Åh hvor jeg bare elsker fridage, en hel dag man kan bruge til lige det man allerhelst vil. Jeg vil starte med at nyde en kop kaffe i min "lille my kop", og så må vi se hvad dagen bringer ;-)

mandag den 17. maj 2010

Hexagons

Så er der snart "jubilæum" i samlingen af sekskanter, er nu oppe på 49 stk.

-hvor mange flere mangler jeg egenligt...?

søndag den 16. maj 2010

Frederik og Sofias barnedåb

I dag var dagen, hvor vores lille nevø og niece, skulle i kirken og have vand på håret og have deres navne.


Det var en skøn dag, der startede med en flot, (og dejlig) kort ceremoni i kirken. Bagefter var vi til frokost, som blev holdt hos min svigermor, med lækker, lækker mad, og masser af det. Og ikke mindst hyggeligt samvær ;-)

Sikke fine de var i deres kjoler. Frederik havde Sørens dåbskjole på, og Sofia, Pernilles.

Nøj man bliver sulten af, at få vand på håret og blive sunget for...


Og puha, så bliver man altså også meget træt...


Og her er så mit "hemmelige projekt", nemlig de gaver, vi gav dem:
Juniorsengetøj til Frederik:


Og selvfølgelig tilsvarende til Sofia:


Svampeformede rangler, der matcher deres sengetøj:


Og en barnevognskæde:


Gaverne faldt i god jord, Pernille blev helt rørt over dem, og det er jo skønt at se, når man har lagt et stort stykke arbejde og ikke mindst kærlighed i det ;-)
Tusinde tak for en dejlig dag ;-)

Stilladset...

SUK!!!
Så er mine gode sydvendte vinduer og altan pakket helt ind i et stort, dumt stillads...
Og min største frygt er, at det skal stå der hele sommeren, så jeg hverken kan plante alle mine forspirede blomster og tomater derud, eller bruge den til, at nyde eftermiddags og aftensolen hele sommeren.

Så kom manden hjem ;-)

Lørdag trillede jeg 180 km mod nord, til Hirtshals, for at hente min mand hjem fra fjordcatten, efter at han har været på arbejde i 23 dage på søen.


Han stod på agterdækket og vinkede til mig, da de kom ind ;-)
(det er ham i den røde trøje)

fredag den 14. maj 2010

Haven

Sidst på eftermiddagen var solen liiige ved, (men også kun liiige ved) at titte frem, og jeg fik lyst til at gå en tur ned i vores store fælles gårdhave.
Og trods det meget kolde vejr, kunne jeg se, at træer og blomster havde stillet uret ind på forår - SKØNT ;-)

KAGE!!!!!

Åh jeg fik en ustyrelig lyst til kage i eftermiddags, så meget, at jeg bare måtte hen til vores "nye" Langenæs bageri, efter kage. Og når man er kommet afsted, så kan man jo ikke bare nøjes med et stykke, så det blev til to stykker. Et stykke der hed Ida Friis, med mandelbund, jordbærcreme og hvid chokolade -mums ;-) og så en klassiker, Træstammen.


Velbekomme ;-)

torsdag den 13. maj 2010

Kr. Himmelfartsdag med kræmmermarked

Efter at have afsluttet og pakket det kreative projekt fra i går, skulle jeg i dag ud og have noget luft under vingerne.


Så jeg sprang på cyklen og kørte ud i det blå.. og til kræmmermarked på tangkrogen.


Og puha det var en kold fornøjelse, men jeg fandt da lidt genbrugsguld, så det var turen værd, selvom jeg her 4 timer efter jeg kom hjem, stadig ikke har varmen i mine tæer, til trods for varm kaffe og nybagte boller..

Her er mit genbrugsguld:
En skøn gammel DMC garn skuffe-darium, med masser af ruminddelinger.
Den skal nu huse alt mit DMC brodere garn, silkebånd, strygemærker og andet småt sytilbehør.


To flotte gamle bøger, med masser af inspirations-billeder.
En med broderier fra hele verden.


Og en med planter og dyr:


En skøn, men kold Kr. Himmelfartsdag ;-)

onsdag den 12. maj 2010

Symaskinen

I dag fik jeg endeligt lagt sidste hånd, på et stort kreativt projekt, som jeg har arbejdet længe på. Jeg kan ikke røbe endnu hvad projektet har været, men der kommer billeder på efter weekenden.
Men jeg kan sige, at det bl.a. involverede denne kære maskine:

En tur i Søstrene Grene

Jeg fik i dag lyst til, at tage en tur i Søstrene Grene, det er vildt længe siden jeg har været derinde, og min kurv blev fyldt med ufatteligt mange uundværelige (-som om, men det bilder jeg mig selv ind) ting.
Her er et lille udpluk, af det jeg købte:
Cupcake lys, perfekt til en fødselsdagslagkage, ja, eller cupcakes ;-)


Køleskabsmagneter, som jeg har lavet til wc piktogrammer. De hænger nu på døren til vores badeværelse:


To plastiktallerkner, som jeg er helt sikker på bliver et hit, når sommeren engang kommer, til alle (tigra)turerne :-) I øvrigt med skønt elefant-print.

mandag den 10. maj 2010

Weekend i Skjern

Denne weekend har jeg hygget mig i Skjern med mine forældre. Det blev selvfølgelig til hækle/strikke-marathon med min mutti, indtil kl 2.30 om natten, sådan ender det hver gang, men det er nu altså også rigtig hyggeligt ;-)
Jeg fik hæklet lidt på mit hæklenålsetui, som jeg efterhånden gerne snart vil være færdig med, men det blev nu heller ikke lige denne weekend, at det blev færdigt...
Derudover fik jeg hæklet 15 hexagons, af det skønne NORO garn, til mit tørklæde.

Og så skulle jeg også forsøge igen, at hækle efter mønster, en babytrøje i arwetta merino garn, købt hos Irene på Uldgården.
Indtil videre er det en trøje uden ærmer, men er så godt tilfreds med resultatet, at jeg er lidt i tvivl om, om den overhovedet skal have nogen ærmer... tænke, tænke...
Her kan du se resultatet:

Og så blev det endeligt, til et lille besøg hos min fætter og hans kone, og for første gang fik jeg set lille lækre Matias (nu er han også godt et halvt år, så det var vist på tide). Desværre var hans to søstre ikke hjemme.


Sikke en skøn weekend ;-)

Stillads foran mit vindue.


I dag havde jeg hjemmearbejdsdag, hvor den nye 16 ugers vagtplan skulle laves. Pludselig vandrede der en mand frem og tilbage foran mit vindue, i 2.sals højde, og et stillads var vokset op foran bygningen. Jeg havde godt hørt en masse larm, men det var en underlig fornemmelse, at der pludselig var nogen, der kunne kigge ind af mit vindue.
Må ærligt indrømme, at jeg synes det er temmelig irriterende, at have sådan et stillads stående foran min gode sydvendte altan, i sommerhalvåret, og ved ikke helt hvad jeg nu skal gøre ved alle de blomster, jeg har forspiret i min vindueskarm, som jeg troede skulle ud i altankasserne inden længe..

onsdag den 5. maj 2010

NORO Sokker

JUHUUUU ;-)

Sikke en god fridag, jeg har haft.
Først stod den på kreativ hygge i nattøjet, så til lagersalg sammen med søs, og puha jeg fandt meget godt, og så til slut en dejlig hyggeaften med finalen i de unge mødres drøm og tid til hjemmebag.



Men det bedste af det hele var, at jeg fik mine NORO strømper. Det er min søde mor der har strikket dem til mig. De er super bløde og lune. Nu glæder jeg mig allerede til det bliver efterår igen, så jeg kan bruge dem i mine lange støvler.

TAK MOR ;-)

Madpakkeboller



Mums, mums, mums.....

Jeg fik lige lyst til at bage en omgang madpakkeboller her til aften. Og som så ofte før gjorde jeg det uden opskrift, og bare af fri fantasi, men i dag blev de simpelthen så gode, så jeg er nødt til at gemme den hjemmedigtede opskrift ;-)
Hvis nogen har lyst til at prøve, så er opskriften her :
Til ca. 16 store madpakkeboller

2 pk gær
6 dl minimælk
1 tsk salt
1 spsk sukker
2 æg
200 gram revne gulerødder (ca. 3 stk)
100 gram spelt flager
100 gram solsikkekerner
100 gram grahamsmel
en ukendt mængde hvedemel, men jeg skyde på ca. 400-500 gram.

Smuldr gæren og udrør den i den lunkne mælk, tilsæt salt, sukker, æg, gulerødder, spelt, solsikkekerner og grahamsmel og ælt det godt sammen, tilsæt hvedemel, til dejen hænger sammen.

Stil dejen et lunt sted og lad den hæve ca 1 time -gerne længere.
Form til boller, jeg fik 16 stk ud af denne portion.
Efterhæves i ca 15 min
Bages i forvarmet ovn ved 275 grader i ca 8-9 min, til de er gyldne.

Velbekomme ;-)

tirsdag den 4. maj 2010

Lav sol over Århus

Hexagons



Hexagons, sekskanter, ja kært barn mange navne.
Men en ting er i hvert fald helt sikkert. Jeg er blevet forelsket i dem <3. Både i deres udseende, som jeg synes er ekstra spændende, når NORO garn får lov, at lege med farverne, men jeg er også blevet helt vild med at lave dem, og kan lave ca 4 i timen.
Og når et (100grams) nøgle giver ca. 23 sekskanter, så har det jo taget rundt regnet 6 timer ;-)
Pyt, det er ikke tiden der betyder noget, når bare man nyder arbejdet.
De skal i øvrigt blive til et skønt tørklæde.

søndag den 2. maj 2010

En gul græsplæne


Ja okay, det er påskeliljer.
Less, is more, er der nogen der mener, det har jeg aldrig være fan af, og dette syn minder mig om, at det er jeg stadig ikke.
More, is more ;-)

Stjernetæppet til Rasmus

Min søde veninde Jeanette, fik i januar den sødeste lille Rasmus. Hun ønskede sig "en kopi" af smallstuffs stjernetæppe, så det var jeg jo nødt til, at nørkle sammen, med hæklenål og garn.



Her er resultat, og lille Rasmus på 3 mdr, ser vældig glad ud for resultatet.

Et fund.

Sikke heldig man kan være..


Jeg kom gående gennem gården, og der midt på en container står dette lille vidunder af en "hækle-tøjs-kurv" -eller dvs, den har nok været brugt til blomster, da den var foret med plastik. Men jeg pillede plastikken af og lod den tørre, og nu er det, en skøn hækletøjskurv, der passer på mit fine NORO garn fra Fandango, som jeg er ved, at forvandle til et Hexagon-tørklæde.